sobota 17. května 2008

The wizard of OZ

Nedávno jsme byli na dalším divadle, tentokráte dětském. Naše Olivie (nejstarší dcera) nastudovala spolu se svými spolužáky muzikál "The wizard of Oz" - nebo-li Čarodějnici ze země Oz. To vše v rámci předmětu Drama, který mají ve škole. Před divadlem jsme s úsměvem na tváři vzpomínali na své první herecké zkušenosti, Mara na svou dosud nejslavnější divadelní roli- "Brouka Pytlíka" v příbězích O Ferdovi Mravencovi a Jiťa zase na ústřední roli Lišky v pohádce O Lišce :-)
Jako divadla znalí jsme od tohoto dětského představení čekali vše....trému, různě zšité kostýmy, nějak namalovanou scénu a hlavně dětskou přirozenost, která je na těchto představeních právě to úžasné. Co jsme viděli, nás ovšem velmi překvapilo. Učebna Drama, ve které jsme se ocitli, je vlastně takové malé( s kapacitou asi 100 míst), ale velmi dobře technicky vybavené divadlo. Žádné tvrdé židličky tvořící hlediště pro rodiče, ale doslova červená křesla, podobající se těm z kin Imax.
V představení, které jsme shlédli učinkovalo 70(!) dětí a vedli je pouze 2 učitelé. Jejich herecké výkony byly dokonale dokonalé s jemnou příchutí dětskosti, která dodala celému večeru sparávnou besídkovskou atmosféru. Za scénu a kostýmy by se nemuselo stydět leckteré české profesionální divadlo. Nu a celkový dojem z celého večera se řadí k těm, na které se bude dlouho s úsměvem vzpomínat...
Naše Olivia hrála v tomto příběhu hlavní roli, tedy postavu Dorotky.. a níže je menší ochutnávka z jejího (na její věk - 12let) úžasného zpěvu!
Dříve, než spustíte video, vypněte hudbu, která na našich stránkách hraje, a to uděláte v přehrávači vpravo.



A ještě něco málo o samotném příběhu The wizard of Oz:

V příběhu je malá Dorotka spolu se svým pejskem přenesena tornádem z Kansasu do kouzelné země Oz. Aby se dostala zpět, musí se vypravit na dlouhou cestu do Smaragdového města, kde žije mocný čaroděj. Doprovázejí ji tři společníci: Strašák, Zbabělý Lev a Plechový Dřevorubec. Po cestě číhá mnoho nebezpečí a navíc si na Dorotku brousí zuby Zlá čarodějnice Západu. To se jí nakonec povede a vše dobře dopadne.

Příběh pochází
z Ameriky, kde byl již v roce 1939 zfilmován. Dostal 2 Oscary za hudbu a na Oscary za nejlepší film, kameru, výpravu a speciální efekty byl navržen.

1 komentář:

jakudo řekl(a)...

Vyřiď, že gratuluji k výbornému výkonu :)