sobota 12. ledna 2008

Jak jsme se do toho znovu ponořili...a to doslova...

Vánoce máme úspěšně za sebou, všechny své nové zážitky už jsme konečně strávili, i krocana jsme už strávili, prožili jsme Nový rok a po tom všem, kdy jsme stále absolvovali připravování chutně vypadajících talířů, rozlévání vín, stále vysávání a mytí nádobí, po tom všem jsme si už i dokonce odpočinuli. Nicméně krátce poté jsme onemocněli, pak se uzdravili, pak onemocněli druzí a nakonec to ještě na pár dní chytl Mara znovu. Ovšem teď - teď už jsme za vodou :-)
Respektive jsme kromě jiného oslavili příchod nového roku pod vodou..Sice to nebylo zas až tak mokré, abychom mohli tvrdit "pod vodou", ale v někerých chvílích jsme si tak skutečně připadali.. Navštívili jsme muzeum Ponorek. Snad každý malý kluk a každá druhá malá holka by se chtěla podívat, jak to skutečně v ponorce vypadá. My úplnou náhodou zjistili, že nedaleko od nás tuto možnost máme, a tak jsme neváhali a rozhodli se jí co nejdříve využít.
Byla to nádhera. Skutečně i pro nás - ryze ne-technické typy to byl obrovský zážitek vidět na vlastní oči to obrovské množství všech těch páček, budíků, tachometů, tlačítek, trubek, trubiček a dalšího..
A největší zážitek byl, když se před námi objevila přes 25 metrů dlouhá ponorka, kterátož se stala přímým účastníkem 2. světové války. A co víc: My se do ní dostali a celou (a poměrně zachovanou a dobře zrenovovanou) jsme si ji i s odborným výkladem prošli a prožili :-)

Obr. nahoře: Ponorka HMS Alliance z roku 1947
Obr. dole: "interiér" této ponorky. Ať se příhlásí ten, kdo by se v tom vyznal

Fotky jsou TADY.
Videa budou již brzy

Mějte se hezky M&J

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Anonymní řekl(a)...

Hello, Thank you for your interest in my blog, of course, you can add to your site, but I´m not sure, if you understand text in my articles :-)

jakudo řekl(a)...

Waw, It's awesome! I envy you. I would like to see the submarine too. And by the way I'm acquainted with this all stuff. The black one in the middle-left is some measuring clock and the other wheels are for open/close something. You know, I study technical university so that is easy for me :P :D

panMara řekl(a)...

to Jakudo: Thanks for your comentary, Now I know what is what... Of course, If you want visit submarine, you know, you´re welcome :-)