sobota 22. prosince 2007

Vánoční moře


Vánoce se blíží a my si je tady začínáme docela dobře užívat. Jako první věc, kterou jsme udělali – vykašlali jsme se na všechen ten vánoční shon, který teď v Česku patrně panuje. Řekli jsme si, že by bylo hezké vidět teď před Vánoci moře, a tak jsme si udělali výlet do vzdálenějšího místa, Weymouthu, což je přístavní město, které se za války stalo velkým a strategickým místem a odkud je výborný rozhled do dáli Atlanského oceánu. S tímto městem je pomocí mostu spojen malinký ostrůvek Portland a ten funguje jako úžasná přírodní rozhledna. Toto místo sehrálo důležitou roli ve 2. světové válce. Portland i Weymouth byly bombardovány německými letadly. Staly se totiž domovem pro 517 816 britských vojenských jednotek v bitvě o Normandii.

Město Weymouth se rozkládá na jihu Anglie v hrabství Dorset asi 200km od Londýna.

Více ve fotkách…tady


3 komentáře:

jakudo řekl(a)...

Musím jen souhlasit. Taky jsem se vykašlal na ten vánoční shon, který v česku panoval a řekl si, že by bylo hezké vidět tehdy před Vánocemi moře. A jako strategické místo, odkud je moře dobře vidět, jsem si zvolil Thaisko:)
Abych také připojil něco o 2. světové válce, tak jsem navštívil slavný most přes řeku Kwai. Tam při stavbě zemřelo 12000 válečných zajatců.
Most je cca 150km západně od Bangkoku

Jsem rád, že si hezky užíváte Anglii:)

panMara řekl(a)...

...a jak jsme si ty Vanoce uzili, ze? :-)

jakudo řekl(a)...

výborně, mořsky:)